Supă cu găluște este un preparat tradițional românesc, foarte apreciat pentru gustul său reconfortant și textura sa pufoasă. Această supă este, de obicei, preparată pe bază de supă de carne (de pui, vită sau porc) sau legume, la care se adaugă găluște făcute dintr-un aluat ușor, obținut din ouă, făină și, uneori, griș.
Supa Cu Galuste
-
Supă cu găluște este un preparat tradițional românesc, foarte apreciat pentru gustul său reconfortant
și textura sa pufoasă. Această supă este, de obicei, preparată pe bază de supă de carne (de pui, vită
sau porc) sau legume, la care se adaugă găluște făcute dintr-un aluat ușor, obținut din ouă, făină și, uneori, griș.
Găluștele sunt fierte în supă, devenind pufoase și moi, iar aroma lor se îmbină perfect cu cea a supei.
De obicei, supa este condimentată cu sare, piper și verdeață proaspătă, cum ar fi pătrunjelul sau leușteanul, pentru a-i oferi un plus de savoare.